Hoeve Westdijk
Ligging

Ligging

Dit charmeverblijf ligt midden een oase van rust: in de vallei van de zuidleie, naast het natuurgebied ‘de warandeputten’, aan de rand van de bossen en op de Vlaanderen fietsroute.

U wordt op een gastvrije manier ontvangen,(zie gastenboek) in een ontspannen en huiselijke sfeer en vanuit de knus ingerichte kamers geniet u van een uniek valleizicht. Het is zalig ontwaken bij het ruisen van het tegen de dijk klutsende water.

Deze volledig gerenoveerde 19e eeuwse hoeve biedt u alle mogelijkheden om volledig tot rust te komen en te genieten van detalrijke mogelijkheden die de omgeving biedt:Brugge ligt op een boogscheut (4 km met de fiets langs het water), evenals de “witte” pitoreske dorpjes Damme en Lissewege. De Vlaamse kust en de Zeeuwe kust bereik je na een half uurtje rijden en de omgeving telt talrijke natuurgebieden, bossen, wandel-, fiets- en autoroutes.

Aan groen geen gebrek in het Brugse Ommeland, want zo wordt deze omgeving genoemd. Historische polderlandschappen en mysterieuze bossen wisselen er elkaar voortdurend af. De groene corridors zijn een verademing voor jong en oud en achter de Damse Vaart en het kanaal Gent-Brugge-Oostende gaan verschillende boeiende verhalen schuil.

Nog meer eeuwenoude natuurhistorie valt er te bewonderen in de vele groendomeinen, (kasteel)parken, natuurreservaten en een fijne selectie prive-tuinen. De ene zo mogelijk nog mooier en origineler dan de ander.

Ook de visliefhebbers komen aan hun trekken : voor de deur kan naar hartelust gevist worden op karper, bliek en rivierpaling.